IN COMMISSION

 

Photowork in commission    (see more)
Analogue portrait photography on site

 

Portret- en opdrachtfotografie  in de natuur

Ik verzorg analoge en artistieke portretfotografie van kinderen, voor particulieren en organisaties. Mijn focus ligt op een open bewustzijn; kinderen en duurzame partijen die vooruit denken. Uw achtertuin kan een decor vormen.
Opvoeders zijn van harte welkom op de achtergrond bij de shoot en bieden speelruimte om intuïtief contact te leggen. Dit gebeurt organisch in wisselwerking met elkaar, waarbij de warmte van het gezin of verblijf het kind helpt om vertrouwd te ontdekken. Ik laat me inspireren door het kind zelf om diverse aspecten en wonderlijke mogelijkheden van te verbeelden. 

Portret- en reportagefotografie voor organisaties

Fotografie voor duurzame bedrijven en organisaties geschiedt na een gesprek of kennismaking. Er gelden flexibele tarieven: Een basisschool betaalt een sociaal tarief en een internationaal bedrijf kan luxere investeringen doen voor grotere prints bijvoorbeeld.
Deze fotografie is bestemd voor partijen met een collectief, maatschappelijk of ecologisch karakter. Waarbij mensen de spil van de organisatie vormen en men een toekomstgerichte visie heeft uitgewerkt, waarbij er echter behoefte is aan het tastbaar of gelaagd verbeelden van die visie. Neem contact op om wensen te bespreken, te sparren en een afgestemde offerte te ontvangen.

Voorbij de uiterlijke werkelijkheid

Ik fotografeer door de natuur. Dit kan in een park, bos of tuin zijn. Maar betekent bovenal dat ik vanuit natuurlijk perspectief naar mensen kijk; als onderdeel van een ecosysteem en met een rijkdom aan persoonlijke verschillen en bronnen. We hoeven niet ver te reizen naar het ideale bos of landschap. Een verwilderde groenstrook of intrigerende wolkenlucht bieden al mogelijkheden. Het gaat erom dat je je vanuit ontvankelijkheid laat fotograferen en je openstelt voor het proces op locatie.  En in dat licht bezien, jouw kracht laat verbeelden. Je hoeft geen bewustzijnsexpert te zijn maar wel bereid om een ontdekkingsreis af te leggen. Overgave is noodzakelijk om een momentum te beleven en vastleggen bij een analoge shoot. Bij zakelijke portretten wegen we af in hoeverre we een formeel portret kunnen creëren met een vleugje onbevangen authenticiteit. 

Soms passeren we modder of regenboog. We komen menselijke kenmerken onder ogen en stappen in een creatieve open wisselwerking. We stemmen ons vooraf af, middels een gesprek, schets, wandeling, meditatie of inspiratiekaart. Ben je klaar voor een innerlijk en fotografisch avontuur? 
 

 

Exclusief en experimenteel

Ik werk voor diverse partijen; met gevoel en recht door zee. En benader mensen oprecht. Jouw energie inspireert mijn beeldvorming. Zo tunen we in op een passende aanpak bij de fotosessie. Ik stimuleer je soms om over een grens te stappen of vanuit een creatieve stroom binnen kaders te bewegen.

Het ontvouwen van een momentum als experimenteel proces

Een shoot ontvouwt zich als een bouwwerk van momenten in de tijd. Ik richt me op de verbinding en fotografeer analoog. De filmrol heeft een begin en einde; einde en begin. Toch gaat iedere shoot voorbij aan vaste kaders en vormt zodoende een magisch momentum.
Op basis van overzichtsvellen van het Fotolab kan je ook jaren na dato een nabestelling plaatsen bij mij. Je investeert in een exclusieve en gesigneerde print(s). 

De shoot vormt een uitdrukking van een creatieve wisselwerking waarin wij het proces vormgeven vanuit een scheppend bewustzijn. Omdat ik diverse (psychologische) lagen aanvoel van mensen en hier doorgaans teder mee om ga, kan een shoot een transformerend karakter hebben. Wat wil jij laten zien, waar je waarde aan hecht maar jezelf nog wat klein in houdt? Ik zou dat graag liefdevol verbeelden met je. Het is de vraag of ik daarbij fantasie gebruik of dat we jouw nieuwe werkelijkheid scheppen, met eigen regels en waarden… En je gewoon vol in je unieke realiteit stapt. Je mag ver gaan bij mij. Maar ik spreek me uit tegen geweld en werk niet samen zodra iemand niet klaar is. Zo houd ik mijn fotografische ruimte veilig en oorspronkelijk. Wederzijds respect staat bij mij dus hoog in het vaandel.

Bekijk fotowerk in opdracht uit Nederland en verder. Ik werk momenteel in de regio Amsterdam en Deventer en sta daarnaast natuurlijk open voor alternatieve routes naar jouw schoonheid.

Neem bij vragen of een boeking contact op.

 


Prijsindicatie

Je boekt mij vanaf  €250 per sessie exclusief 9% of 21% BTW. 
En betaalt in beginsel voor de fotoshoot en analoge materialen. 
Tegen een meerprijs kan je de foto laten inlijsten of opplakken.
De prijs is opgebouwd uit onderdelen.

De prijs is iets ingewikkelder dan een digitale fotoshoot, omdat er sprake is van analoge materiaalkosten. Lees meer om een idee te krijgen of vraag een heldere offerte aan. Je investeert in een kwalitatief lange-termijn resultaat en kan ook over 30 jaar contact opnemen voor een tweede exclusieve, gesigneerde print. Hiernaast kan de waarde van een analoog (kunst)fotografiewerk stijgen als collectors item.

Analoge fotografie van kinderen en volwassenen 

Je betaalt €250 voor een analoge shoot op locatie, plus €150 euro voor de films, ontwikkeling en contactsheets. We overleggen welke foto we kiezen, via deze overzichtsvellen, die in de donkere kamer bij Fotolab Amsterdam worden gemaakt. Bewaar deze met mijn kaartje. Je kan in de toekomst altijd een extra fotowerk bestellen.
Je ontvangt een scan van jouw favoriete foto op lage resolutie (€25 voor een 2e/3e scan). Een C-print van 30×40, 40×50 0f 60×80 cm kost ca €60 (inlijsten, plakken op aluminium/MDF of professioneel printen op canvas tegen meerprijs vanaf ca €90). Een analoge portretshoot met ca 5 contactsheets, 2 lage resolutie scans en losse print van 40×50 cm kost €485 excl. BTW. 

Portretsessie €400 incl. materialen en 1 scan
Extra scan van een gekozen negatief €25
Print (ca) €60

    

Artistiek fotoportret bewerkt met inkt

Er is ruimte om een werk in opdracht te laten vervaardigen, waarbij je wensen aangeeft m.b.t. de sfeer of kleuren in beeld. Er kan een inspirerend thema spelen zoals geboorte, sterfte, bruiloft/liefde, promotie, persoonlijke transitie of teamspirit.

Het fotonegatief is blijvend veranderd, door de inkt. Soms laat ik een fotonegatief eerst scannen, voordat ik erin ga werken. Het is mogelijk om 2 verschillende scans (op lage resolutie) van diezelfde foto te ontvangen: met en zonder inkt.

Richtlijn: 
Een artistieke shoot waarbij er naast een analoge portretfoto (€400), als 2e optie een fotonegatief van een portret wordt bewerkt met inkt (€250), kost €650 excl. 9% BTW. We selecteren een foto die geschikt is om te bewerken met inkt. Het zonder en/of met inkt bewerkte fotonegatief wordt gescand. Je neemt een fotoprint af wanneer deze bewerking naar je smaak is.

Je ontvangt een scan van het zonder/met inkt bewerkte negatief op lage resolutie. Een professionele print inclusief houten lijst, aluminium of MDF met hangconstructie ontvang je in overleg, variërend vanaf ca  €90 – 450.

Een artistieke print van 50×60 cm op professioneel opgespannen canvas, of C-print 40×50 cm gelijst in houten frame met museumglas kost ca €275. Een C-print van 40×50 cm geplakt op MDF kost €125. Groter kan.
De foto kan tot ca 175×200 cm scherp geprint worden. De print wordt veilig verzonden of persoonlijk bezorgd/afgehaald.

Voel jij nu zoiets van ‘what the f***’ dit vind ik spannend en lijkt me bijzonder! Bel of mail om jouw unieke fotoshoot te verbeelden. With love, M

In Art We Evolve
Mathilde

 

Voorwaarden en service:

Betaling van de factuur gelieve binnen 21 dagen. Betaling in termijnen is niet mogelijk, omdat ik anderen ook in 1x betaal om met werk/gezin te leven. Ik bied betaalbare en exclusieve analoge fotografie aan met transparante voorwaarden. Een korting is in bepaalde gevallen wel mogelijk tegen een waardige ruildienst (dus niet de oude nostalgische tennissokken van je moeder, hoe retro ook).

Bij uitgebreide fotografie worden er materiaalkosten als voorschot in rekening gebracht. Zoals een langere (portret)reportage van een familie. Op de eindafrekening staan kosten en investeringen overzichtelijk vermeld.

Bezorging van print(s) geschiedt persoonlijk en/of via verzekerde verzending. Bij schade bij ontvangst, dien je  contact op te nemen en ontvang je na retour een nieuwe print. Ruilen of retour is mogelijk tot 21 dagen na ontvangst, mits de print in originele schadevrije staat verkeert.

Je kan me een keer een leuke foto sturen van jouw nieuwe aanwinst aan de muur, dankjewel! Stel je bij twijfel voor een boeking nu voor hoe die foto eruit  zou komen te zien. Omschrijf mij deze voorstelling aan de telefoon en voilà; we kunnen brainstormen en bij een klik een nadere kennismaking of shoot plannen.